Fimea käynnistää valtakunnallisen videohaasteen viidesluokkalaisille!


20.08.2016

15.8.2016

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea aloittaa viidesluokkalaisille suunnatun valtakunnallisen TroppiOppi-videokilpailun lääkkeiden oikeasta käytöstä.

Syyskuun 1. päivänä käynnistyvässä kilpailussa kannustetaan luokkia tutustumaan opettajan ohjauksella lääkkeiden oikeaan käyttöön, ja toteuttamaan kahden minuutin video aiheesta.

Fimean Youtube-kanavalla julkaistavia kilpailuvideoita voi kuka tahansa peukuttaa marraskuun 15. päivään saakka. Kilpailun palkintona jaetaan 500 euroa luokkaretkirahaa sekä pienempiä palkintoja peukutuskilpailussa pärjänneille. Voittajavideon valitsee Fimean asiantuntijaraati. Kilpailuaika on 1.9.-31.10.2016 ja voittajat julkaistaan 14.12.

TroppiOppi-videohaasteen pedagogiset sisällöt ja tavoitteet on toteuttanut opettajaopintojaan tekevä Fimean tutkija Johanna Jyrkkä. ”Tarkoituksena on opettaa lapsia vastuullisiksi lääkkeiden käyttäjiksi. Videokilpailu haastaakin ’vitoset’ pohtimaan, miten lääkkeitä käytetään oikein ja turvallisesti”, toteaa Jyrkkä.

Videohaaste on osa Fimean koululaisille suunnattua uutta TroppiOppi -verkkokokonaisuutta, joka tarjoaa koululaisille lääkkeiden oikeaan käyttöön liittyvää tietoa ja tekemistä. Sivustolla voi pelata peliä, joka opettaa hoitamaan erilaisia oireita ja sairauksia lääkkeellisesti ja lääkkeettömästi. Lisäksi sivustolla voi testata tietojaan Nuortenlinkin Terveysvisassa.

TroppiOppi on osa Fimean lääkekasvatuksen kokonaisuutta. Aiemmin pelkästään opettajille tarkoitettu materiaali saa nyt siis rinnalleen oppilaiden oman osion. Lääkekasvatus sopii kouluihin opetettavaksi esimerkiksi ympäristöopin, biologian ja terveystiedon tunneille.

 

Lue lisää:

TroppiOppi-sivusto

Lääkekasvatussivusto

Lisätietoja antaa

  • Johanna Jyrkkä, tutkija, p. 029 522 3514
  • Katri Hämeen-Anttila, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi« Takaisin