Kisiksen leirikoulusta sanottua: Parasta oli kaikki – tahtoo takas!


13.02.2017

Parasta oli kaikki – tahtoo takas!

Urheilukeskuksen arki on itsessään jo varsin monipuolista säätämistä, mutta leirikoulun saapuminen Kisikseen vasta laittaakin organisaatiomme venymään ja luomaan aina jotain uutta. Tuskinpa meiltä on jäänyt vuosien varrella mitään lajia tai laitetta testaamatta ja lähiluonto on koluttu läpikotaisin seikkailujen ja metsäretkien tiimoilta.

Otsikkoon on poimittu yksi kivoimmista avainlauseista leirikoulujemme palautteesta. Jos oppilaille jää tällainen tunne yhteisen retken jälkeen, niin silloin olemme onnistuneet laajalla rintamalla antamaan nuorille sellaisen kokemuksen, joka jää mieliin loppuiäksi. Kaikki muutkin sitaatit ovat suoraan oppilaiden antamasta leiripalautteesta.

”Kaikki lajit oli kivoja”

Kisis tarjoaa todella laajan paketin erilaisia aktiviteetteja kaikkina vuodenaikoina. Suosituimpiin lajeihin kuuluvat mm. jousiammunta, seinäkiipeily, kinball, sisäkurling, lumikenkäily, ryhmätoimintatehtävät, yläköysistö, leiriolympialaiset, minitennis ja kuntonyrkkeily. Ulkoaktiviteetteja riittää myös vuodenajan mukaan melonnasta luontoretkiin ja frisbeegolfista ongintaan.

”Opettaja oli kiva ja hassu”

Kisiksen opettajat ovat rautaisia liikunnan ammattilaisia, jotka osaavat ottaa huomioon kaikkien ryhmien tarpeet. Vauvasta vaariin. Lasten ja nuorten kanssa toimiminen saa kuitenkin opettajistamme esiin sen pikkupojan ja pikkutytön, jossa luovuus, liikunta ja leikki yhdistyvät yhteiseksi hauskanpidoksi.

”Sauna ja iltanuotio oli ihan parasta”

Kisakeskus on urheiluopisto luonnon keskellä ja tarjoaa ainutlaatuiset mahdollisuudet yhdistää liikuntaa, luontoa, toimintaa ja rauhaa. Monelle kaupunkilaislapselle jo pelkkä leirinuotion sytyttäminen ja sen äärellä istuminen voi olla ainutlaatuinen kokemus. Moni oppilas on onkinut myös ensimmäisen kalansa laituriltamme.

”Ruoka oli tosi hyvää”

Urheiluopiston ruokailu on jo lähtökohtaisesti erittäin terveellistä ja monipuolista. Leirikoulun saapuminen on kuitenkin aina erikoistapaus. Suunnittelemme takuuvarmasti jokaiselle ryhmälle aina jotakin extraa. Siitä pitää taitava keittiöhenkilöstömme huolta.

”Leiridisco oli mahtava”

Leirikoulu ei ole mitään ilman kunnon discoa! Moni oppilaista haluaa osallistua musiikin valintaan tai vaikkapa toimia tiskijukkana. Silloin kuulemme takuuvarmasti päivän kuumimmat hitit.

”Matka oli parasta ja vapaa-aika”

Vanhan sanonnan mukaan tärkeintä on matka – ei päämäärä. Yhdessä matkustaminen kaikkine kommelluksineen on monelle oppilaalle jo kokemus sinällään. Myöskin varsinaisen leiriohjelman ulkopuolelle riittää valtavasti eri mahdollisuuksia omatoimiseen harrastamiseen ja tarvittaessa saa olla myös aivan rauhassa, jos niin haluaa.

Leirikoulun suunnittelu on yhteistyötä

Leirikoulu on parhaimmillaan yksi lukuvuoden kohokohdista. Se laajentaa oppilaiden, opettajien ja vanhempien yhteistyötä. Jo pelkkä leirikoulun suunnittelu ja organisointi ovat kaikkia osapuolia yhdistävää toimintaa ja antaa oppilaille hyvää kuvaa yhteistyön voimasta. Monelle luokalle leirikoulu saattaa olla myös viimeinen yhteinen kokemus ennen kuin luokat hajoavat eteenpäin eri yläasteille.

Tutustu leirikoulupaketteihimme kotisivuillamme ja valitse sieltä sopivia aktiviteetteja, joiden ympärille leirikoulun teemaa voi alkaa rakentaa. Ohjelmasta voi vaikkapa myös äänestää oppilaiden kanssa. Annamme myös mielellämme vinkkejä ja osallistumme kokonaisuuden suunnitteluun jo alkumetreiltä lähtien.

Tutustu tarjontaamme osoitteessa http://kisakeskus.fi/leirikoulut/ tai lataa opas leirikoulun suunnitteluun http://kisakeskus.fi/lataa-maksuton-opas/

Tervetuloa Kisikseen – järjestetään yhdessä ikimuistoinen leirikoulu!

Minna Halttunen« Takaisin